1. Support
  2. MONTERING & AFMONTERING

Sådan monteres og afmonteres en Flexofold foldepropel

Trin-for-trin installationsvejledning til montering af en Flexofold propel. Følg blot instruktionerne i omvendt rækkefølge for at afmontere.

Montering af Flexofold Foldepropel

Det unikke Flexofold design sikrer hurtig og simpel montering.
Bare følg trin-for-trin monteringsinstruktionerne. Alle nødvendige dele leveres med propellen.

Alle monteringsskruer er forbehandlet med vandtæt gevindsikring og kan monteres i eller over vandet.

Klik på nedenstående links for at downloade og se monteringsguiden til hver propeltype. Hvis du har problemer med at åbne filerne, så klik her for at downloade en gratis kopi af Adobe Reader.

Garantien bortfalder ved ukorrekt montering!

Vær opmærksom på!

Normalt flydende skruesikringslim er ikke designet til at blive påført under vand, og forsøg på at påføre det under vand vil i sidste ende mislykkes. At påføre almindelig skruesikringslim på gevindet på land og lade det hærde, før skruen monteres under vand, vil heller ikke fungere, da der ikke vil være nogen klæbeevne.

Hvis du af en eller anden grund har fjernet propellen under vand, skal du ikke genbruge skruerne, når du monterer den igen under vand. Kontakt venligst Flexofold for at rekvirere nye skruer med den allerede påførte tørre form for skruesikringslim.

Når du genbruger skruerne uden for vandet, skal du sørge for at påføre en medium styrkeversion af skruesikringslim, såsom Loctite® 243 (blå).

Brug aldrig skruesikringslim på akselmøtrikken. Det vil være svært at afmontere den igen.

Afmontering af Foldepropel

At afmontere din Flexofold propel er lige så nemt som at montere den.
Følg blot monteringsvejledningen i omvendt rækkefølge.

Flexofold Propel Aftrækker

Hvis du har en akselinstallation, kan navet sidde fast på akselkeglen. I så fald anbefaler vi, at du bruger en aftrækker. Flexofold Propel Aftrækker er designet til brug på alle Flexofold 2-, 3- og 4-bladede propeller. Du kan købe aftrækkeren direkte hos Flexofold under Reservedele.

Sådan bruger du Propel Aftrækkeren

Smør gevindet med fedt. Anbring blot aftrækkeren bag pindene. En løs pasform af låseskruerne vil forhindre, at pindene falder ud. Drej nu skruen mod akselenden for at trække navet af.
Opvarmning af navet, hvor det er fastgjort til akselkeglen, vil ofte hjælpe med at løsne grebet.

IMG_6433 IMG_6436

IMG_6384_1 IMG_6379_1